Kultur & Nöje

Nöje kan vara så många olika saker, exempelvis en heldag på Turbo Sport & Adventure - Nordens största aktivitetsarena! Den hittar ni i norra delen av Gränbystaden, ovanpå City Gross. Där hittar du även vår fina lekplats, Lilla Uppsala, där det är fritt fram för lek och bus. Letar du efter en lugnare stund är du välkommen upp till plan 3 i gallerian där du hittar Svenska Kyrkan. 

I vår vision att skapa Uppsalas andra stadskärna så ingår det såklart annat som skänker lite guldkant åt en vanlig vardag. En riktig biograf är en självklarhet och i november 2018 slår vi upp dörrarna till 5 sprillans nya salonger och välkomnar er till en bioupplevelse med Nordisk Film! 

Men kultur är ju så mycket mer än pang ­ pang och romantik på en stor duk. Att läsa t ex. Att läsa är att sätta själen på tillväxt, både för stora och små. Sedan spelar det mindre roll om man umgås med August Strindberg eller Pettson och Findus. Därför arbetar vi även för att etablera ett stort och välutrustat bibliotek i anslutning till ett kulturhus. Där man dessutom, bland mycket annat, kan ta danskurser på flera olika nivåer.