Skräputmaningen 7-20/10

Anta skräputmaningen och samla in skräp mellan 7-20 oktober. Du har chansen att vinna en cykel värde 5000kr.

Hur deltar jag i skräputmaningen?

Skräpplockningspåsar kommer att finnas att hämta i Gränbystaden och Forumkvarteret, men det går också bra att ta med egna påsar. Skräpplockningen sker på valfri plats eller stråk, i minst en halvtimme. Det handlar inte om hur mycket som samlas ihop utan att aktiviteten genomförs.

Berätta om din skräpinsats och få chansen att vinna en cykel

För att vara med och tävla om två cyklar behöver du ange motivering till varför just din skräpinsats var bäst. Klicka här för att registrera din skräpinsamling. Det går också bra att lägga ut sitt bidrag med motivering på t.ex. Instagram med hashtagen #skraputmaning.

Tävlingen pågår 7-20 oktober och vinnaren utses den 21 oktober. Juryn består av sakkunniga ifrån Atrium Ljungberg, Håll Sverige Rent och Uppsala kommun.

Den 11-13 oktober kan du dessutom träffa Håll Sverige Rent och Uppsala Kommun i Gränbystaden och Forumkvarteret i Uppsala. Under hela veckan kommer du kunna titta på utställningar om skräpet och dess konsekvenser. På plats kan du delta i skräputmaningen, där alla deltagande får påsar att plocka skräp.

Var slänger jag mitt insamlade skräp?

Hitta närmaste FTI-återvinningsstation.

Hitta närmaste återvinningscentral.

Tillsammans håller vi Uppsala rent!